Activitats anteriors

Activitat no. 3. Són els microorganismes els que tindran l’última paraula. Cruïlles

Nyamnyam

Text

Són els microorganismes els que tindran l’última paraula
Placeta de Sant Francesc (entre els C/ Escudellers Blancs i N’Aglà, darrera la Plaça Reial)
17 de Març de 11:30h a 15h

En la tercera sessió d’obertura del projecte, ens centrem en una “tertúlia de veïns aveïnats”; així és com es descriu a ella mateixa Cruïlles, una tertúlia de veïns i veïnes, que durant més d’una dècada es trobaven al carrer i passaven l’estona juntxs. Cada dimarts a les 20.30 agafaven unes cadires i s’assentaven a fora a la placeta, estaven junts fent res. Una cosa del tot normal i quotidiana, que avui en dia, a Barcelona -ciutat de la cultura de l’espectacle-, s’ha perdut. Sense categories, d’una forma espontània, lliurement i sense compromisos, sense ideologies, jugant i fermentant juntxs amb molt sentit de l’humor. Això al llarg dels anys va convertir-se en moltes coses: prendre un te, brodar i fer ganxet, saltar la corda, convertir els sacs de runa trobats al carrer en instal•lacions artístiques, llegir poesia, estar en silenci, dubtar si tenia sentit continuar, descobrir una aparició de la verge en un forat brut al carrer, torrar castanyes i bolets, fer crispetes, cuinar arròs i polenta, decorar al carrer i moltes més experiències que sorgien de la idea de no fer res i només estar.

Fa uns mesos, la tertúlia de Cruïlles, una trobada setmanal sense cap organització formal, va deixar d’existir. A partir de la vivència del que va ser durant molts anys i de la seva desaparició (per alguns “dolorosa”) voldríem aprendre’n alguna cosa. Ens agradaria compartir tres preguntes:

1. Com ha sorgit Cruïlles? De quines necessitats, voluntats, casualitats i circumstàncies neix?
2. Perquè s’ha acabat? Quins canvis ha patit i quines altres raons poden haver influït?
3. Seria possible fer una recepta per fer una tertúlia de Cruïlles? És possible reproduir la experiència en altres contextos? I si no, què és el que en podríem aprendre per aplicar-ho a nous espais?

El diumenge 17 de Març a partir de les 11:30h, proposem una trobada festiva i postmortem per compartir aquestes preguntes i obrir una conversa que segurament generarà més preguntes que respostes. La tertúlia com espai de fermentació fruit dels accidents, les casualitats i les circumstàncies que es deriven del sol fet d’estar en un espai i un lloc sense cap altre pretensió que ser-hi.

Durant aquesta conversa cuinarem i menjarem polenta i ferments, farem ràdio...ah! i llevat mare, de ben segur -impregnat per l’esperit de Cruïlles- que cadascú podrà emportar-se a casa seva i fer el seu propi pa amb microorganismes actius. Tot això al carrer obert a la gent que s’hi vulgui afegir i amb les persones que participaven de la tertúlia.

L’activitat és oberta, gratuïta i intergeneracional. Si voleu vindre, envieu un correu electrònic a i@nyamnyam.net per a tenir una referència de les quantitats.

Són els microorganismes els que tindran l’última paraula és la proposta de l’Associació Cultural Nyamnyam seleccionada com a projecte deslocalitzat a BcnProducció 17. El projecte compta amb la col•laboració de Paula Gertel, Kris de Decker (low tech magazine), Adriana Parra, Aaron Vantsinjan, la tribu Sugurú, Jordi Mas, Anna Coromina, Aviv Kruglanski, Cruïlles, Hi Jauh USB!, Lara Garcia Díaz i Rubén Ramos Nogueira.

Enllaços

Enllaços

Col.laboradors

Col.laboradors

Cafè Schilling

Cafè Schilling

Hangar

Art Barcelona Associació de Galeries

Art Barcelona Associació de Galeries