Activitats anteriors

Previous Next
Camille Orny i Magda Vaz
Divendres, 20 Abril, 2018
Conversa

Conversa. A les 19 h Activitat relacionada amb l’exposició Artengo2000 (24 de gener - 1 d’abril de 2018), de Camille Orny i Magda Vaz

La conversa se centrarà en els marcs narratius no convencionals que s’escapen del format presentació-nus-desenllaç i que estructuren un conjunt d’artefactes, tant si són compartits en plataformes P2P com si provenen del cinema d’autor. Es parlarà de com aquest tipus de narració té en compte el caràcter esmunyedís de la realitat que ficcionalitza, ja que està desproveït d’una “història” totalitzant.

Conversa entre Blanca Martínez, Camille Orny i Magda Vaz.

Irene Solà
Dijous, 19 Abril, 2018
Presentació de projecte d'entorns digitals

Presentació del projecte Notes on a novel (that I am not going to write), or the swimming pool, or the hair, the herb and the bread or the tomato plant

Participants: Irene Solà, Michael Lawton, Maria Cabrera, Verónica Gerber Bicecci, Claudia Pagès, Mikel Aboitiz, Alexandra Laudo, Joana Capella

Notes on a novel (that I am not going to write), or the swimming pool, or the hair, the herb and the bread or the tomato plant són les notes preparatòries (fragments de text, diàlegs, materials descartats, llistes d’idees, cites, apunts en brut, etc.) per a una novel·la que ja no es té la intenció d’escriure. Irene Solà desenvolupa aquest projecte en el marc de Barcelona Producció, La Capella (entorns digitals).

La Irene ha convidat cinc artistes i escriptors a apropiar-se d’aquests materials perquè escriguin ells un fragment de la novel·la que no serà escrita, i una sisena artista perquè treballi a partir de la idea d’encantar pa.

Durant la presentació es llegiran les notes i els fragments de novel·la escrits pels col·laboradors, i es menjarà pa encantat.

Lloc: Terrassa de l’Escola Massana (Plaça de la Gardunya, 9)

Eliana Beltrán
Dissabte, 14 Abril, 2018
Acció en viu

The Reading Room és un projecte que s’interessa per explorar obertament altres formes de lectura col·lectiva. La seva tercera sessió presenta una acció que se situa entre els límits de l’assaig obert, el microteatre, la performance i la instal·lació escultòrica, tot estudiant la idea de l’escriptura d’obres de teatre com a mitjà. Treballant des de la reapropiació del text “El cuerpo omnisciente”, de Miran Božovič, ric en material narratiu, pinzellades surrealistes, filosofia del materialisme, misogínia dissimulada i adoctrinament, i en el qual s’examina el tema de la veu acusmàtica en la primera novel·la de Diderot, Les bijoux indiscrets, i en llegendes pitagòriques com a possible origen del terme, es proposa una desconstrucció de sentit que passa per l’acció de dues dones bateria que corporitzen dos i tres personatges, una escultura que es presenta com a actor i tota una alteració de la idea de lloc que passa per allò que és audible com a representació i com a ficció.

Quim Pujol
Divendres, 13 Abril, 2018
Acció en viu

Els colors són una construcció cultural que consisteix en identificar i anomenar una franja determinada de l’espectre lluminós. Aquest projecte proposa una acció en viu basada en expressions relacionades amb els colors per tal de desenvolupar una composició de paraules, sons i gestos que ens facin dubtar del que produeixen els colors. Com les pantalles “Verd croma”, aquest treball és una superfície on es pot projectar qualsevol cosa.

Les Brontë
Dijous, 12 Abril, 2018
Acció en viu

Volem muntar una gran festa bacanal grecoromana pop-punk-glam-trash-glitch com a forma de resistència a l’ocupació i la colonització de la poètica corporal per part del capitalisme, en un homenatge a la llibertat del cos i un reclam del seu poder transportador com a portal als grans misteris de l’art. Una col·lecció d’arxius perduts del futur. El postapocalipsi és una condició psicoestètica. Jonquis estètics en situació de sobredosi. El kitsch és el nou rococó.

Dani Montlleó
Dimecres, 21 Març, 2018
Xerrada "Kill sound before sound kills you: fenomenologia política del soroll" i presentació de la publicació "El gafe i la revolució (La revolució gafada)"

Xerrada "Kill sound before sound kills you: fenomenologia política del soroll", a càrrec d'Arnau Horta. Presentat per Alexandra Laudo. Presentació de la publicació "El gafe i la revolució (La revolució gafada)", de Dani Montlleó. La xerrada “Kill sound before sound kills you” abordarà el paper del so i de l’escolta en la producció, la codificació i l’administració de diversos espais polítics i socials. S’hi analitzaran els usos disciplinaris o subliminals del so (del Muzak a la tortura, passant per les armes sonores no letals), així com les seves potencialitats subversives i contestatàries Dani Montlleó hi presentarà la seva publicació relacionada amb l'exposició "El gafe i la revolució (la revolució gafada)", a la Sala Gran de La Capella fins a l’1 d’abril.

En la tercera sessió d’obertura del projecte, ens centrem en una “tertúlia de veïns aveïnats”; així és com es descriu a ella mateixa Cruïlles, una tertúlia de veïns i veïnes, que durant més d’una dècada es trobaven al carrer i passaven l’estona juntxs. Cada dimarts a les 20.30 agafaven unes cadires i s’assentaven a fora a la placeta, estaven junts fent res. Una cosa del tot normal i quotidiana, que avui en dia, a Barcelona -ciutat de la cultura de l’espectacle-, s’ha perdut. Sense categories, d’una forma espontània, lliurement i sense compromisos, sense ideologies, jugant i fermentant juntxs amb molt sentit de l’humor. Això al llarg dels anys va convertir-se en moltes coses: prendre un te, brodar i fer ganxet, saltar la corda, convertir els sacs de runa trobats al carrer en instal•lacions artístiques, llegir poesia, estar en silenci, dubtar si tenia sentit continuar, descobrir una aparició de la verge en un forat brut al carrer, torrar castanyes i bolets, fer crispetes, cuinar arròs i polenta, decorar al carrer i moltes més experiències que sorgien de la idea de no fer res i només estar.

Nyamnyam
Diumenge, 11 Febrer, 2018
Projecte Deslocalitzat

Aire lliure

Segona sessió del projecte Són els microorganismes els que tindran l’última paraula

Activitat relacionada amb la instal·lació Air Pur, presentada en el Sâlmon< Festival (Mercat de les Flors)

Plaça de Margarida Xirgu – 11 de febrer, de 12.00 a 17.00 h

Claudia Pagès
Diumenge, 7 Gener, 2018
Performance

Com a tancament de l'exposició Talk Trouble es farà una lectura en tres actes:

-Rage, Home & Insults

-Bromas internas, Romance & Contagious

-Emissions, Fools & Bonding

amb Aleix Clavera, Noela Covelo, Ameen Mettawa i Claudia Pagès.

Diumenge 7 de gener, a les 12h.

Anna Moreno
Dimecres, 22 Novembre, 2017
Presentació de publicació

El proper 22 de novembre, a la sala d'Actes del COAC, tindrà lloc la presentació de la publicació "The Drowned Giant", a càrrec de l'artista Anna Moreno i l'arquitecte i investigador Lluís A. Casanovas.

Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. Demarcació Barcelona. Plaça Nova, 5 (Ciutat Vella). A partir de les 19h.