Activitats anteriors

Previous Next
Paco Chanivet
Dilluns, 16 Juliol, 2018
Presentació i col·loqui

Hora: 19 h visita guiada, 19.30 h presentació de la publicació i col·loqui entre Alejandra López Gabrielidis i Enric Puig Punyet.

El proper dilluns 16 de juliol a les 19 h tindrà lloc la darrera visita guiada de l'exposició "SSSSSSSilex", una mostra en què Paco Chanivet indaga sobre el discurs i les exigències que s'amaguen darrere dels usos i abusos de les tecnologies mòbils . Posteriorment, a les 19.30 h, es presentarà la publicació del projecte i hi haurà un col·loqui entre Alejandra López Gabrielidis (autora del text) i Enric Puig Punyet.

Nyamnyam
Dissabte, 30 Juny, 2018
Presentació de la publicació i vermut

Presentació publicació
Són els microorganismes els que tindran l’última paraula
Hort de La Vanguardia (carrer de Llull amb carrer de la Llacuna)
Dissabte 30 de juny a les 12 h

Ja tenim la publicació del projecte i la volem compartir amb totxs vosaltres. El dissabte 30 de juny farem un vermut a l’hort de La Vanguardia, on tot va començar. Perquè els cicles ens agraden, i celebrar tot el que ha passat durant aquests nou mesos, també. La publicació s’entregarà de manera gratuïta a qui vingui a la presentació. D’això, també n’estem molt contentxs.

Els textos que s’han generat per a aquesta publicació són de la Lara Garcia Diaz, l’Aaron Vansintjan, el Ramón Gabarrós (Cruïlles), el Jordi Mas (la Tribu Sugurú) i la Nerea Ribas Castro, que ha recollit l’escrit col•lectiu de l’hort de La Vanguardia. Aquests cinc escrits recullen l’essència de tot plegat, i sentim que, a través de les seves paraules, els microorganismes i la fermentació es podran continuar expandint en el temps i l’espai… L’Aaron Vansintjan escriu:

Quan la modernitat arriba a la fi i crea un món on tot és estèril, controlat i conegut, deixa poc espai per a la fermentació. Però també hi haurà poc espai per al pensament lliure: pensar que surten bombolles de cada racó requereix complexitat, relacions múltiples, navegar per marges subtils entre la vida i la mort. La vida moderna converteix la fermentació en una cosa poc intuïtiva i difícil. Però és precisament aquesta pràctica el que ens pot ajudar a trobar una manera diferent de pensar i de veure el món. Un món on la fermentació estigui integrada en la nostra vida quotidiana pot ser que sigui una mica més caòtic, però també tindria més cura de la gran quantitat de formes de vida amb què coexistim.

Són els microorganismes els que tindran l’última paraula és la proposta de l’associació cultural Nyamnyam seleccionada com a projecte deslocalitzat a Barcelona Producció 2017. El projecte compta amb la col•laboració de Paula Gertel, l’hort de La Vanguardia, Kris de Decker, Adriana Parra, Aaron Vansintjan, la Tribu Sugurú, Jordi Mas, Festival Sâlmon<, Cruïlles, Anna Coromina, Aviv Kruglanski, Ramón Gabarrós, Los Ganglios, Lara Garcia Diaz i Rubén Ramos Nogueira.

Diversos artistes
Dijous, 28 Juny, 2018
Presentació de projecte, concert i festa

MYCKET: Presentació de projecte, 20h

TAMI T . Concert als Jardins Rubió i Lluch, 22h

Frau Diamanda DJ

Estampa
Dimecres, 27 Juny, 2018
Visita comentada

Visita comentada al projecte El mal alumne amb els seus creadors
27 de juny a les 14 h i a les 18.30 h

El mal alumne. Pedagogia crítica per a intel·ligències artificials estudia els mecanismes de la visió artificial i l’aprenentatge per mitjà de xarxes neuronals. Avui dia, les màquines veuen i aprenen, però què vol dir “veure i aprendre”? És possible pensar una pedagogia crítica per al seu aprenentatge? Com podem subvertir els usos normatius –comercials i de monitorització– d’aquestes eines? El projecte d’investigació s’orienta a experimentar en aquest camp per mitjà de tres estratègies bàsiques: produir aprenentatges alternatius, valorar els resultats inesperats d’aquestes eines (moltes vegades considerats errors) i aconseguir fer parlar aquestes eines no de les imatges sinó d’elles mateixes, amb l’objectiu de revelar característiques del seu aprenentatge.

En aquesta presentació s'hi podran veure resultats audiovisuals produïts amb xarxes de classificació d'imatges, de reconeixement d'objectes i de generació d'imatges; es faran alguns experiments en directe i s'explicarà la recerca duta a terme.

Del 21 al 28 de juny:
Instal·lació interactiva visitable

 

Estampa
Dijous, 21 Juny, 2018
​Instal·lació, experiment en directe, presentació

21 de juny a les 19h:
Instal·lació, experiment en directe, presentació de projecte i publicació.

El mal alumne. Pedagogia crítica per a intel·ligències artificials estudia els mecanismes de la visió artificial i l’aprenentatge per mitjà de xarxes neuronals. El projecte d’investigació s’orienta a experimentar en aquest camp per mitjà de tres estratègies bàsiques: produir aprenentatges alternatius, valorar els resultats inesperats d’aquestes eines (moltes vegades considerats errors) i aconseguir fer parlar aquestes eines no de les imatges sinó d’elles mateixes, amb l’objectiu de revelar característiques del seu aprenentatge.

En aquesta presentació s'hi podran veure resultats audiovisuals produïts amb xarxes de classificació d'imatges, de reconeixement d'objectes i de generació d'imatges; es faran alguns experiments en directe i s'explicarà la recerca duta a terme.

Del 21 al 28 de juny:
Instal·lació interactiva visitable

Marco Noris
Divendres, 15 Juny, 2018
Presentació i exposició

A la frontera: 280 km, 25 dies, 198 mugues, 212 obres
L’estiu del 2017 Noris va recórrer caminant els 280 quilòmetres de la frontera hispanofrancesa de la província de Girona per on van passar els principals camins de l’exili republicà. Durant el recorregut, l’artista va pintar una obra per a cadascuna de les 198 mugues que marquen la frontera: caminar i pintar tot unint punts al llarg de la frontera, com en equilibri en aquesta línia invisible que divideix en dos el que és un, fent visible el que és invisible i desplegant, d’aquesta manera,
un nou escenari de la memòria.

Presentació de la publicació i exposició dels dibuixos

Activitat relacionada amb "A break can be what we are aiming for"
Divendres, 8 Juny, 2018
Lectura i performance

Lectura-performance Girls Like Us + MOAT, de Laia Estruch, amb producció musical de Xavi Lloses.

Girls Like Us és un col·lectiu que treballa entre Brussel·les, Amsterdam i Estocolm, que publica una revista queer feminista d'art homònima, a banda de dur a terme una gran quantitat de projectes com ara festes, performances, xerrades i un bar de lesbianes anomenat Mothers and Daughters.

MOAT, de Laia Estruch, és una obra en procés, un assaig sobre les possiblitats, sobre gestos, cos i veu. En aquesta ocasió hi haurà un concert performàtic amb una banda sonora que explora els dos anys de recerca i procés. Producció musical de Xavi Lloses.

Camille Orny i Magda Vaz
Dijous, 31 Maig, 2018
Marató de la sèrie i presentació de la publicació

Camille Orny i Magda Vaz presenten la publicació relacionada amb el seu projecte Artengo2000, que va ser exposat a la Sala Petita de La Capella entre els mesos d’octubre i gener passat i s’hi projectaran els sis episodis de la sèrie de ficció en pantalla gran.

Les Brontë, Quim Pujol i Eliana Beltrán
Dimecres, 30 Maig, 2018
Presentació

Presentació de les publicacions relacionades amb els projectes d'Accions en viu

Victòria Macarte / Les Brontë: Fine Cherry
Quim Pujol: Verde Croma
Eliana Beltrán: The Reading Room #3 – Aparatos del habla y materialismo histœrico

i Joan Casellas, tutor de la categoria d'Accions en Viu de BarcelonaProducció

Diversos artistes
Dijous, 24 Maig, 2018
Projecció i conversa

Activitat relacionada amb l'exposició A break can be what we are aiming for, comissariada per Irina Mutt.
Projecció de la pel·lícula de Marit Östberg When we are together we can be everywhere.
Projecció de curtmetratges seleccionats per Héctor Acuña de la seva col·lecció Pornífero Festival.
Xerrada amb Marit Östberg, Héctor Acuña i Lucía Egaña.