Activitats anteriors

Previous Next
Estampa
Dijous, 21 Juny, 2018
​Instal·lació, experiment en directe, presentació

21 de juny a les 19h:
Instal·lació, experiment en directe, presentació de projecte i publicació.

El mal alumne. Pedagogia crítica per a intel·ligències artificials estudia els mecanismes de la visió artificial i l’aprenentatge per mitjà de xarxes neuronals. El projecte d’investigació s’orienta a experimentar en aquest camp per mitjà de tres estratègies bàsiques: produir aprenentatges alternatius, valorar els resultats inesperats d’aquestes eines (moltes vegades considerats errors) i aconseguir fer parlar aquestes eines no de les imatges sinó d’elles mateixes, amb l’objectiu de revelar característiques del seu aprenentatge.

En aquesta presentació s'hi podran veure resultats audiovisuals produïts amb xarxes de classificació d'imatges, de reconeixement d'objectes i de generació d'imatges; es faran alguns experiments en directe i s'explicarà la recerca duta a terme.

Del 21 al 29 de juny:
Instal·lació interactiva visitable

Marco Noris
Divendres, 15 Juny, 2018
Presentació i exposició

A la frontera: 280 km, 25 dies, 198 mugues, 212 obres
L’estiu del 2017 Noris va recórrer caminant els 280 quilòmetres de la frontera hispanofrancesa de la província de Girona per on van passar els principals camins de l’exili republicà. Durant el recorregut, l’artista va pintar una obra per a cadascuna de les 198 mugues que marquen la frontera: caminar i pintar tot unint punts al llarg de la frontera, com en equilibri en aquesta línia invisible que divideix en dos el que és un, fent visible el que és invisible i desplegant, d’aquesta manera,
un nou escenari de la memòria.

Presentació de la publicació i exposició dels dibuixos

Activitat relacionada amb "A break can be what we are aiming for"
Divendres, 8 Juny, 2018
Lectura i performance

Lectura-performance Girls Like Us + MOAT, de Laia Estruch, amb producció musical de Xavi Lloses.

Girls Like Us és un col·lectiu que treballa entre Brussel·les, Amsterdam i Estocolm, que publica una revista queer feminista d'art homònima, a banda de dur a terme una gran quantitat de projectes com ara festes, performances, xerrades i un bar de lesbianes anomenat Mothers and Daughters.

MOAT, de Laia Estruch, és una obra en procés, un assaig sobre les possiblitats, sobre gestos, cos i veu. En aquesta ocasió hi haurà un concert performàtic amb una banda sonora que explora els dos anys de recerca i procés. Producció musical de Xavi Lloses.

Camille Orny i Magda Vaz
Dijous, 31 Maig, 2018
Marató de la sèrie i presentació de la publicació

Camille Orny i Magda Vaz presenten la publicació relacionada amb el seu projecte Artengo2000, que va ser exposat a la Sala Petita de La Capella entre els mesos d’octubre i gener passat i s’hi projectaran els sis episodis de la sèrie de ficció en pantalla gran.

Les Brontë, Quim Pujol i Eliana Beltrán
Dimecres, 30 Maig, 2018
Presentació

Presentació de les publicacions relacionades amb els projectes d'Accions en viu

Victòria Macarte / Les Brontë: Fine Cherry
Quim Pujol: Verde Croma
Eliana Beltrán: The Reading Room #3 – Aparatos del habla y materialismo histœrico

i Joan Casellas, tutor de la categoria d'Accions en Viu de BarcelonaProducció

Diversos artistes
Dijous, 24 Maig, 2018
Projecció i conversa

Activitat relacionada amb l'exposició A break can be what we are aiming for, comissariada per Irina Mutt.
Projecció de la pel·lícula de Marit Östberg When we are together we can be everywhere.
Projecció de curtmetratges seleccionats per Héctor Acuña de la seva col·lecció Pornífero Festival.
Xerrada amb Marit Östberg, Héctor Acuña i Lucía Egaña.

Christina Schultz
Dimarts, 22 Maig, 2018
Presentació de projecte i publicació

Lloc: Piramidón (Concili de Trento, 313, planta 16)

Per entrar en la constel·lació d’aquesta recerca, al centre d’art Piramidón s’exposaran algunes de les obres derivades (dibuixos, retrats i notes poètiques) i es presentarà la publicació del projecte que recull alguns cants i receptes de les dones amazigues.

Christina Schultz parlarà amb Clara Garí i Carolina Jiménez de la vida compartida de l’artista amb les trabandadoras* marroquines. (*Nom reivindicatiu de porteadora, que, per a elles, és ofensiu.)

Christina Schultz
Dissabte, 19 Maig, 2018
Taller de cuina

Lloc: cuina de la Fundació Comtal (c. Sant Pere Mitjà, 81)

A manera de taller de cuina, es presentaran els resultats d’una recerca duta a terme entre Barcelona i la zona fronterera del Marroc amb Melilla que abraça la vida de les dones amazigues que es dediquen al tràfic alegal. La cuina col·lectiva d’un espai social del Born permetrà compartir les vivències de les nostres veïnes d’aquí i d’allà. Tastarem alguna recepta i plantejarem qüestions sobre la recerca artística.

Àlex Muñoz
Divendres, 11 Maig, 2018
Presentació de projecte d'entorns digitals

El projecte Eixams vol celebrar el dia de Sant Ponç amb vosaltres.

Veniu, intercanviem idees, coneixem-nos, pol·linitzem-nos!

Eixams és un projecte d’Àlex Muñoz, produït per Barcelona Producció 2017-18 dins de la categoria d'Entorns Digitals, que gira entorn de les abelles de la mel per explorar el seu fascinant món més enllà de l’apicultura, àmbit que expandeix i del qual, alhora, aprofita les pràctiques i els coneixements.

Amb l’eixam de col·laboradores serem al vestíbul de La Capella de 12 a 20 hores.

Claudia Pagès
Divendres, 4 Maig, 2018
presentació de publicació

La intensitat temporal del treball de Claudia Pagès fa que tot allò que emprèn s'escapi de formats estables i preestablerts. A Talk Trouble, l'exposició es resistia a ser una exposició; les seves "lectures Talk Trouble" anaven més enllà de la performance. Així mateix, la seva publicació s'allunya de la concepció de catàleg per convertir-se més aviat en el guió textual de Talk Trouble.

En aquesta presentació, Claudia Pagès i David Armengol parlaran sobre veu, text, cos i espai expositiu.