Activitats anteriors

Eixams a la Fira de Sant Ponç

Àlex Muñoz

Text

El projecte Eixams vol celebrar el dia de Sant Ponç amb vosaltres.

Veniu, intercanviem idees, coneixem-nos, pol·linitzem-nos!

Eixams és un projecte d’Àlex Muñoz, produït per Barcelona Producció 2017-18 dins de la categoria d'Entorns Digitals, que gira entorn de les abelles de la mel per explorar el seu fascinant món més enllà de l’apicultura, àmbit que expandeix i del qual, alhora, aprofita les pràctiques i els coneixements.

Podreu descobrir la instal·lació hàptica audiovisual que hem creat amb Xavi Manzanares. En aquesta instal·lació, les abelles que tenim al nostre rusc del terrat de la Fundació Joan Miró –que formen part de l’exposició Beehave– fan música en directe.

Veureu en directe, gràcies a la càmera d’infrarojos instal·lada a l’interior de l’arna, com fan la mel amb el nèctar que xuclen de les flors de la muntanya de Montjuïc.

Podreu conèixer Aditi Lago, autora del pòster del projecte Eixams, i conversar-hi.

L’apicultor Damir Munriva, de Mel de Cal Vermell, us ensenyarà com s’organitzen les abelles dins d’un rusc.

Apis Urbis presentarà un nou disseny d’arna d’abelles pensat no des del punt de vista de l’apicultor per produir mel, sinó des del punt de vista de les abelles. Està pensat perquè més d’un eixam convisqui simultàniament al mateix espai.

L’apiterapeuta Marina Lleixà explicarà els beneficis dels productes del rusc d’abelles, fins i tot dels més desconeguts.

Àlex Muñoz no farà de reina, però té la sort de tenir aquests amics i col·laboradors del projecte Eixams, els quals es pol·linitzen mútuament.

“Bzzz bzzz, quic quiiiiic, bzzz bzzzzzz... quiquiqui...”, em diuen les abelles.

Amb l’eixam de col·laboradores serem al vestíbul de La Capella de 12 a 20 hores.

Imatges

Video

Enllaços

Enllaços

Col.laboradors

Col.laboradors