BCN Producció

BCN Producció celebra la vuitena edició. Adreçada a la comunitat artística de Barcelona i la seva àrea d’influència, aquesta convocatòria oberta incentiva la realització de projectes que necessiten recursos de producció i suport institucional per dur-se a terme.

Amb aquest programa, La Capella contribueix a donar resposta a les necessitats econòmiques i de producció dels artistes mentre segueix de prop les línies discursives de l’art actual, fidel a la seva funció social d’equipament públic per a l’art contemporani.

En l’estat d’incertesa que viu l’art contemporani i el sector cultural en general, BCN Producció es reafirma com a aposta sòlida de suport per a la creació actual a Barcelona. Després de la incorporació de noves categories en les darreres edicions, actualment el programa ofereix tres exposicions individuals a la Sala Gran de La Capella, tres a l’Espai Cub, dos projectes deslocalitzats, un projecte de comissariat i un d'investigació.

Jurat i seguiment de projectes:
Àlex Brahim, Soledad Gutiérrez i Rubén Verdú.

Previous Next
Les Salonnières
Diumenge, 16 Febrer, 2014 - Dimarts, 3 Febrer, 2015
Deslocalitzat / Presentació del projecte: 3 de febrer

Welcome to PROD-Couchsurfing Experience!

Viatgem pels sofàs dels nostres Art-Anfitrion*s de Barcelona i rodalies, passem una nit a casa de cadascú. Transformem casa seva en universos, salons, pistes de ball i boscos.

Avancem dins la filosofia del "DO IT with Others", convivim amb models sistèmics de la mateixa o diferent dimensió, explorem variants de la teoria del caos i orbitem per la freqüència de l'amor subversiu.

Després dels viatges, arribarà el format OVNI: una massa amorfa, desconeguda i paranormal que transcendeix aquest temps d'existència! Lleis físiques i constants en total expansió!

 

Performance virtual:
LLANÇAMENT DEL OVNI
data: 27/12/2014 - 03/02/2015

Presentació del projecte:
FORMAT OVNI ORBITANT. “DECASICÀLEG” EN ACCIÓ!
Moviment gravitatori per les Prod-couchsurfing Experiences amb Les Salo’s i eclosions fugaces d'un Nou Gènere Artístic, el “Prod-Couchsurfing”

data: 03/02/2015 = 4 ("la llar")
hora: 2046
lloc: la capella del carrer hospital

A TRAVÉS DE L’ACTE D’APROPAMENT ÍNTIM PER COMPARTIR INTERESSOS EN COMÚ amb Ramón Parramon, Raquel Friera i Xavi Bassas, Blai Mesa Rosés, Christina Schultz i Patrícia Soley-Beltrán.....SORGEIX UN NOU GÈNERE ARTÍSTIC: El PROD-COUCHSURFING ART GENDER!

D'aquestes experiències compartides fluctuen una CONSTEL•LACIÓ DE CONCEPTES que s'expandeixen com l'univers en forma de música, coreografia i sincretismes PER ON ORBITAREM DURANT EL LLANÇAMENT DEL FORMAT OVNI!

READY, STEADY, GOOO!!!

*Art-Amfitrion*s: Ramón Parramon, Raquel Friera & Xavi Bassas, Blai Mesa Rosés, Christina Schultz i Patrícia Soley-Beltrán.

Samuel Labadie
Dimecres, 28 Maig, 2014 - Diumenge, 29 Juny, 2014
Espai Cub

En homenatge a les teories cromàtiques i a la pintura de Josef Albers, el projecte Spectrum proposa un desplegament d’elements que intenta propiciar un exercici crític, així com representar una teoria subjectiva del color establerta a partir d’objectes amb una càrrega cultural de màxima actualitat. En aquest cas, el color es converteix en un material criptoinformatiu, com a suport i contenidor de missatges ocults.

Ignasi Prat
Dimecres, 28 Maig, 2014 - Diumenge, 29 Juny, 2014
Sala Gran

El món dels vencedors. Saló de maig utilitza la fotografia com a suport d’una activitat d’arqueologia del franquisme basada en la recuperació estètica de les residències dels màxims responsables de la repressió, que pren com a motiu forçós la frontera. Els valors dels personatges es troben projectats en els diferents motius del límit residencial, com els portals, les façanes i vistes més generals. Les fotografies també donen compte dels béns immobles i ofereixen un recorregut arquitectònic a cavall del gust personal i la construcció simbòlica del franquisme.

Laura Llaneli
Dimecres, 9 Juliol, 2014 - Diumenge, 31 Agost, 2014
Espai Cub

Què passa si tornem a fer naturals totes les notes d’una partitura? El projecte Becuadro (Becaire) pretén la desnaturalització d’una composició musical mitjançant la naturalització de totes les seves notes, modificant partitures i, per tant, el seu so. Es tracta de l’anul•lació dels bemolls i sostinguts de totes aquelles notes que estiguin alterades. Aquesta naturalització es porta a terme amb el becaire, que es converteix en la figura central del projecte. El cub actua com a espai d’anul•lació o espai de reducció en què el que passa a dins, musicalment, és natural, sense alterar.

Luis Bezeta
Dimecres, 9 Juliol, 2014 - Diumenge, 31 Agost, 2014
Sala Gran

Es una escena en la que yo mismo actúo (És una escena en què jo mateix actuo) és un projecte videogràfic que consisteix en la gravació d’un pla panoràmic de vint segons de durada basat en la recuperació de l’única escena no trobada de la pel•lícula La Règle du jeu (1939, La regla del joc) de Jean Renoir, que va ser destruïda durant la Segona Guerra Mundial i reconstruïda trenta anys després, quan es van trobar per casualitat els negatius originals.

Alicia Kopf
Dimecres, 17 Setembre, 2014 - Diumenge, 2 Novembre, 2014
Espai Cub

Diari de conquestes forma part de la sèrie “Àrticantartic” i es basa en el qüestionament següent: què és i com es representa una conquesta? És un conjunt d’aforismes gràfics i textuals: més enllà de la descoberta geogràfica, l’exploració del desig, la voluntat de poder i els espais de conquesta diària.

Ryan Rivadeneyra
Dimecres, 17 Setembre, 2014 - Diumenge, 2 Novembre, 2014
Sala Gran

Un dels fracassos més importants de la historia del disseny és el del Ford Pinto, el primer cotxe compacte americà que es va dissenyar precipitadament per contrarestar l’èxit del Volkswagen Beetle. Els enginyers, en comprimir la part del darrere del cotxe per fer-lo assemblar-se al Beetle, van decidir posar el tanc de gasolina just sota el para-xocs posterior. Aquest error en el disseny va fer que, amb qualsevol col•lisió a la part posterior, el cotxe explotés, sovint amb la mort de tots els passatgers de cop. 5 explosiones de un Ford Pinto (5 explosions d’un Ford Pinto) és una instal•lació que, partint de la història del Pinto, gira entorn de la perseverança i la paciència en l’acte creatiu, un procés d’alt risc en què les intencions són bones, però un error en l’execució pot resultar catastròfic.

Comissària: Sonia Fernández Pan // Artistes: Basel Abbas, Ruanne Abou-Rahme, Iván Argote, Pauline Bastard, Lúa Coderch, Cristina de Middel, Regina de Miguel i Agnieszka Polska
Dimecres, 12 Novembre, 2014 - Dissabte, 31 Gener, 2015
Comissariat

Amb relació al futur hi ha una dificultat a l’hora d’imaginar una alternativa a allò que efectivament existeix i que no passi per la utopia. Tota una sèrie de condicionants sociohistòrics influeixen directament en un imaginari d’un avenir en el qual l’art també participa. Tanmateix, demanar a l’art que imagini un futur millor suposa tornar a aquesta utopia que és tan difícil de superar. El futur no espera és una exposició que explora els diferents mecanismes amb els quals l’art s’ha aproximat a diverses manifestacions de futur a través d’una sèrie de projectes que són capaços de produir-lo pensant en pretèrit.