BCN Producció

BCN Producció 2017 comença el procés de selecció de propostes per a la desena edició. Adreçat a la comunitat artística de Barcelona i la seva àrea d’influència, aquest procés obert incentiva la realització de projectes que necessiten recursos de producció i suport institucional per dur-se a terme.

Amb aquest programa, La Capella contribueix a donar resposta a les necessitats econòmiques i de producció dels artistes, mentre segueix de prop les línies discursives de l’art actual. 

Per a qualsevol dubte relacionat amb aquesta convocatòria, podeu posar-vos en contacte amb La Capella: lacapella@bcn.cat

MODALITATS:

PROJECTES EXPOSITIUS 

Tres projectes d’exposició individual de petit format en un espai aproximat de 4 × 8 metres que se situarà a l’entrada de La Capella

Tres projectes per a exposicions individuals a la Sala Gran de La Capella

Un projecte de comissariat de petit format en un espai aproximat de 4 × 8 metres que se situarà a l’entrada de La Capella

Un projecte de comissariat a la Sala Gran de La Capella

PROJECTES NO EXPOSITIUS 

Dos projectes deslocalitzats

Dos projectes d’investigació

Un projecte de publicació

Tres projectes de propostes en viu

Dos projectes en entorns digitals

El jurat, format per David Armengol, Monica Bello, Joan Casellas, Latitudes (Max Andrews i Mariana Cánepa), Mireia Sallarès, Alexandra Laudo i Oriol Gual (amb veu i sense vot), s’encarregarà de seleccionar els projectes.

Les persones interessades hauran d’omplir el formulari de participació abans del dia 2 de maig a les 11 h.

 

Previous Next
David Mutiloa
Dimarts, 18 Juliol, 2017 - Dilluns, 25 Setembre, 2017
Exposició

SYNTHESIS repassa les transformacions esdevingudes durant les últimes dècades en les dinàmiques del treball productiu: la digitalització dels processos, la fractalitació del temps i els espais, l'absorció de facultats cognitives i afectives, etc. Durant una gran part del segle XX, el treballador va lluitar per assolir una condició social que li permetés escapar de l'alienació ocasionada per la feina, però aquesta aspiració a l'autorealització es va acabar integrant perfectament dins de la cadena productiva, cosa que ha generat un estat de depressió constant i generalitzat. SYNTHESIS buscarà traçar la gènesi d'aquest canvi, prenent-lo com el punt d'inflexió en el qual resideix l'origen de la tragèdia contemporània.

Irene Solà
Dimecres, 13 Setembre, 2017 - Diumenge, 24 Juny, 2018
Entorns digitals

Notes on a novel (that I am not going to write) or the swimming pool, or the hair, the herb and the bread or the tomato plant és el projecte d'Irene Solà en el marc de Barcelona Producció per entorns digitals

NOTES ON A NOVEL és un projecte sobre llavors que no creixen, o sobre el fet de plantar un pomer i veure que surt una tomaquera. És la preparació d'una novel·la que ja no es té la intenció d'escriure. És una novel·la que no ha estat escrita i tot el que hauria pogut ser. És un projecte sobre escriptura en la contemporaneïtat digital, perquè totes les notes per a aquesta novel·la s'escriuran en línia en un Google Drive públic. És una metanovel·la feta de tots els fragments, diàlegs, materials descartats, notes, llistes d'idees, etc., que no han estat trenats. I és també una piscina plena de pensaments, llibres, articles, converses, preguntes, descobriments, recerques, anècdotes i històries.

NOTES ON A NOVEL a partir del 18 de setembre de 2017, en aquest enllaç: notesonanovel.com

Nyamnyam
Dissabte, 30 Setembre, 2017
Deslocalitzat

L'Associació Cultural Nyamnyam explicarà el seu projecte "Són els microorganismes els que tindran l'última paraula", el proper dissabte 30 de setembre, a la jornada organitzada pel Centre Cívic El Sortidor, que celebra el desè aniversari d'A TAULA! Cicle de cultura i gastronomia.

Data: Dissabte 30 de setembre, a partir de les 11h del matí

Lloc: Centre Cívic El Sortidor (Pl. Sortidor, 12. Poblesec)

Clàudia Pagès
Dimecres, 11 Octubre, 2017 - Diumenge, 7 Gener, 2018
Sala Gran

Talk Trouble és una exposició que mostra diferents línies d'investigació centrades en les estructures i sistemes de circulació de la parla. Un eix lingüístic, sonor i performatiu que s'expandeix cap a registres diversos com el text, l'objecte o la instal·lació.

Matteo Guidi
Dimecres, 11 Octubre, 2017 - Diumenge, 7 Gener, 2018
Sala Petita

És un fantasma, l'ésser amb qui es relaciona aquest home dibuixat amb una vara a la mà que veiem a la peça central d'aquesta exposició? I qui és aquest home? I què tracta de fer? Sembla que vagi a les palpentes, però podria ser que només fos algú que duu a terme una activitat pràctica que li han ordenat, com és ara fer moure una tela. O és una bandera i l'està fent onejar? I, si és una bandera, de quin color és? Sembla blanca. Així doncs, potser s'està rendint. I si el que importa no és tant el que fa moure o onejar, sinó el que hi pugui haver a sota?

Poques pistes ens dona Matteo Guidi amb el títol de la seva obra Remover con una vara de madera (Fer moure amb una vara de fusta). I les dues peces en blanc i negre que s'exposen a la sala d'exposicions grisa i fosca tampoc no sembla que deixin gaires evidències: una fotografia retro il·luminada del que sembla un racó d'un magatzem i la videoprojecció d'una animació en bucle dibuixada a mà.

Nyamnyam
Diumenge, 29 Octubre, 2017
Projecte deslocalitzat

Primera intervenció del projecte 'Són els microorganismes els que tindran l'última paraula', a la Huerta La Vanguardia. Aquest és el primer espai triat com a context de fermentació activa i disruptiva.

Dedicarem el matí a compartir les dinàmiques de l'hort i sumar-nos a la preparació de l'altar i la Fiesta de los muertos mexicana. Cuinarem juntxs el dinar insitu amb la tecnologia i infraestructura que ens ofereix el lloc, tot elaborant un àpat a base de ferments i ingredients de l'hort. Després de dinar, farem un taller obert a tothom, per a compartir la preparació de la nuka.

Diumenge 29 d'octubre, de 12h a 18h.

Entrada lliure, però escriviu a i@nyamnyam.net si us voleu quedar després.

 

 

Christina Schultz
Dijous, 9 Novembre, 2017
Investigació

Objectes i desitjos és una indagació narrativa sobre els objectes i les persones que creuen la frontera entre el Marroc i Europa, i també sobre els desitjos que tenen. Basant-se en la metodologia poètica dels antics aventurers, l’artista catalanoalemanya Christina Schultz presentarà els resultats de la seva recerca i de la seva residència a Le 18.

Clàudia Pagès
Dissabte, 11 Novembre, 2017
Performance

Lectura en tres actes.

1.Rage, Home & Insults.

2. Bromes internes, Romance & Contagious

3. Emissions, Fools & Bonding

La lectura començarà a les 12 del migdia.

Amb Aleix Clavera, Noela Covela, Ameen Metawa i Clàudia Pagès.

Matteo Guidi
Dijous, 16 Novembre, 2017
Visita

Per ampliar la proposta expositiva, Matteo Guidi ha organitzat una visita al Centre de Col·leccions del MUHBA guiada per Jorge Luis Marzo. L'objectiu de la visita és reflexionar, a partir del cas del qual parteix Remover con una vara de madera, sobre els fantasmes que assetgen la memòria del nostre país, aquells que vam enterrar més ràpid i més profundament.

Places molt limitades.

Imprescindible confirmar reserva a: lacapella@bcn.cat

Anna Moreno
Dimecres, 22 Novembre, 2017
Presentació de publicació

El proper 22 de novembre, a la sala d'Actes del COAC, tindrà lloc la presentació de la publicació "The Drowned Giant", a càrrec de l'artista Anna Moreno i l'arquitecte i investigador Lluís A. Casanovas.

Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. Demarcació Barcelona. Plaça Nova, 5 (Ciutat Vella). A partir de les 19h.