Exposicions anteriors

Previous Next
Matteo Guidi
Dimecres, 11 Octubre, 2017 - Diumenge, 7 Gener, 2018
Sala Petita

És un fantasma, l'ésser amb qui es relaciona aquest home dibuixat amb una vara a la mà que veiem a la peça central d'aquesta exposició? I qui és aquest home? I què tracta de fer? Sembla que vagi a les palpentes, però podria ser que només fos algú que duu a terme una activitat pràctica que li han ordenat, com és ara fer moure una tela. O és una bandera i l'està fent onejar? I, si és una bandera, de quin color és? Sembla blanca. Així doncs, potser s'està rendint. I si el que importa no és tant el que fa moure o onejar, sinó el que hi pugui haver a sota?

Poques pistes ens dona Matteo Guidi amb el títol de la seva obra Remover con una vara de madera (Fer moure amb una vara de fusta). I les dues peces en blanc i negre que s'exposen a la sala d'exposicions grisa i fosca tampoc no sembla que deixin gaires evidències: una fotografia retro il·luminada del que sembla un racó d'un magatzem i la videoprojecció d'una animació en bucle dibuixada a mà.

Clàudia Pagès
Dimecres, 11 Octubre, 2017 - Diumenge, 7 Gener, 2018
Sala Gran

Talk Trouble és una exposició que mostra diferents línies d'investigació centrades en les estructures i sistemes de circulació de la parla. Un eix lingüístic, sonor i performatiu que s'expandeix cap a registres diversos com el text, l'objecte o la instal·lació.

David Mutiloa
Dimarts, 18 Juliol, 2017 - Dilluns, 25 Setembre, 2017
Exposició

SYNTHESIS repassa les transformacions esdevingudes durant les últimes dècades en les dinàmiques del treball productiu: la digitalització dels processos, la fractalitació del temps i els espais, l'absorció de facultats cognitives i afectives, etc. Durant una gran part del segle XX, el treballador va lluitar per assolir una condició social que li permetés escapar de l'alienació ocasionada per la feina, però aquesta aspiració a l'autorealització es va acabar integrant perfectament dins de la cadena productiva, cosa que ha generat un estat de depressió constant i generalitzat. SYNTHESIS buscarà traçar la gènesi d'aquest canvi, prenent-lo com el punt d'inflexió en el qual resideix l'origen de la tragèdia contemporània.

BCN Producció
Dimarts, 16 Maig, 2017 - Diumenge, 25 Juny, 2017
Exposició i programes de vídeo

Durant les 10 edicions de Bcn Producció s'han produït un seguit de peces de vídeo, de les quals n'oferim ara una selecció a La Capella.

Amb vídeos de: Serafín Álvarez, Luís Bezeta, Brooke Borg, Sergi Botella, Montse Carreño/Raquel Muñoz, Ainara Elgoibar, Equipo Palomar, Xiana Gómez, Pol Gonzàlez, Adrià Julià, Joan Morey, Oriol Nogués, Aníbal Parada, Esther Planas, Job Ramos, Xavier Ristol, Ryan Rivadeneyra, Mireia Sallarés, Bàrbara Sánchez Barroso, Ricardo Trigo, Rubén Verdú i Vázquez/Arrieta.

Joana Hurtado Matheu
Divendres, 3 Març, 2017 - Diumenge, 30 Abril, 2017
Comissariat

Hi ha una nostàlgia que no commemora, que no restaura ni entronitza el passat. Una nostàlgia que aprofita la distància per reflexionar sobre la història, però des de dins, conscient que cal habitar aquest decalatge, físic i temporal, per reconèixer la interdependència entre individu i col•lectivitat, i recuperar així el vincle entre la memòria i la utopia. Com l’exiliat, que viu entre el record i els somnis, hi ha presents on l’anamnesi i la prospecció, Proust i Beckett, van de la mà.

Últimament, ja sigui la Constitució espanyola o els esdeveniments del 1714, hem vist com el passat torna a l’hora de pensar futurs alternatius. Però en nom de qui, com i per què mirem enrere? Amb aquesta mirada, crítica i afectiva alhora, per als artistes d’aquesta exposició fer memòria és un acte de reescriptura que inclou el dubte, la ironia o el desig inassolible. Perquè l’important no és el retorn a casa. De la mateixa manera que la llar no és una comunitat tancada, “el passat no mor mai”, diu Godard citant Faulkner. Contra el dictamen dels fets, museïtzats i consumibles, aquesta exposició obre un espai de resistència i possibilitat, el de la dissidència nostàlgica.

Artistes: Francesco Arena, The Atlas Group/Walid Raad, Lúa Coderch, Roger Guaus, Marine Hugonier, Odó Hurtado, Ange Leccia, Richard McGuire, Deimantas Narkevičius, Aimar Pérez Galí, Suzanne Perrottet, Julien Prévieux, Anri Sala, Adrian Schindler i Danh Vō