Exposicions anteriors

Triple Mortal. Habitar, sentir, pensar

Centres: Escola Massana - Centre d'Art i Disseny, Llotja - Escola Superior de Disseny i Art i Belles Arts UB // Comissaris: Gemma Barbany i Juanjo López // Artistes i dissenyadors: Clara Alonso, Pablo Arbones, Marta Archilés, Salim Bayri, Ana Burillo, Eva Burton, Anna Cánovas, Ariadna Diez, Jana Fontdevila, Marta García, Carme Illa, Dennis Impoc, Minji Jung, Jonathan Mármol, Carles D. Molins, Marisa Morón, Borja Pastori, Jordi Pedemonte, Albert Pons, Anna Revuelto, Tura Sanz, Sergi Selvas, Dario Spoltore, Eduardo Torres i Erques Torres // Col·lectius: Revolving Door

Text

Triple mortal és un projecte expositiu que consta d’una selecció de projectes desenvolupats pels alumnes de tres centres educatius: l’Escola Massana, l’Escola Llotja i la Facultat de Belles Arts. L’exposició consta d’una selecció de vint-i-una peces que pretén donar visibilitat als treballs dels alumnes de cada centre a través de diferents tècniques d’expressió. Dins de la pluralitat dels treballs, hi trobem peces de diverses disciplines: escultura, pintura, disseny, joieria, il•lustració i artesania, entre d’altres.

Amb el títol “Habitar, sentir, pensar” es vol generar un diàleg entre les diferents peces al voltant d’aquests tres infinitius, posant l’accent en el primer. Habitar un lloc planteja moltes més qüestions que el simple fet d’ocupar físicament l’espai. Quan habitem, establim relacions amb el context, el sentim i el pensem. Així, quan parlem d’habitar ens referim també a viure i conviure en un espai, i a cuidar i transformar l’entorn, així com al simple fet de transitar per un lloc.

Des de les pràctiques artístiques i el disseny, aquesta manera d’entendre i configurar l’entorn té un paper important. Quan pensem un espai, establim noves relacions i generem idees que configuren les nostres vides. Imaginar un lloc és també habitar des del pensament, i, per tant, la forma en què pensem defineix també la manera en què vivim.

Sentir un lloc o un espai implica de nou una habitació conscient, des de la qual la creació artística cobra un nou significat. Tant el disseny com l’obra artística juguen amb les sensacions que experimentem quan transitem per un lloc o hi convivim. Així, doncs, aquesta exposició vol mostrar diferents peces que posen en joc pensaments i sensacions entorn del fet d’habitar.

 

Activitats:

Jornada de debats al CCCB_ Aula2
Dimecres 25 de febrer de 10.30h a 14h. CCCB, Aula2

 - Habitar i política_10.30h -12h
Domènec (Artista plàstic)
Núria Ricart (Professora Dept. Escultura. Facultat de Belles Arts UB)
Gerardo Pisarelo (Professor de dret constitucional UB)
Moderadora: Glòria Bonet (Dissenyadora gràfica i cap de relacions externes de l'Escola Massana)
 - Habitar i Gènere _ 12.30h - 14h
Dolo Pulido (Comissària i activista feminista. Facultat de Belles Arts UB)
Zaida Muxí i Roser Casanovas (Arquitectes i professores UPC)
Sergi Selvas (Artista visual)
Moderadora: Nora Ancarola (Artista visual i sotsdirectora de Llotja)

Print your souvenir: Taller
Anna Cánovas
Dijous 5 de març, a les 17h a La Capella
Activitat gratuïta, places limitades. Cal inscripció prèvia: lacapella@bcn.cat

Experiència Revolving Door
De la sala d'exposicions a l'aula de treball
Erques Torres, Clara Alonso, Jana Fontdevila
Dimecres 11 de març, a les 18h. Sala d'actes de l'Escola Massana

 

 

 

Imatges

Video

Col.laboradors

Col.laboradors

Cafè Schilling

Cafè Schilling

Escola Massana Centre d'Art i Disseny

Escola Massana. Centre d

Hangar

Llotja. Escola Superior de Disseny i Art

Llotja. Escola Superior de Disseny i Art

Facultat de Belles Arts - UB

Facultat de Belles Arts - UB

Circuit d'Art contemporani de Barcelona

Circuit d